Wie vandaag een website bezoekt wordt al snel bestookt met chatbots die hun diensten aanbieden. Soms tot vervelens toe. De vraag die zich nu aandient is of we een chatbot in een business omgeving zinvol in kunnen zetten? En als dat kan, hoe doen we dat dan? Hoe ziet uw SAP gebruikersinteractie er uit anno 2021.
Een chatbot is uitermate geschikt voor het beantwoorden van eenvoudige vragen en vragen die herhaaldelijk worden gesteld. Bijvoorbeeld bij een Shared Service Center of een Backoffice achtige afdeling. Veel interne of externe klanten bedienen betekent vragen krijgen die vaak hetzelfde antwoord krijgen. Dit vraag en antwoordspel is ideaal om door een chatbot te worden opgepakt. Het voordeel voor iedereen is dat de chatbot 7/24 beschikbaar is en dus altijd antwoord kan geven, niet ziek wordt en eindeloos blijft doorgaan. Het voordeel voor de medewerker van de betreffende afdeling is dat de aandacht kan worden gericht op de vragen waar niet zo makkelijk antwoord op kan worden gegeven. Waar wat uitzoekwerk aan ten grondslag ligt. Omdat deze medewerker die standaardvragen niet meer hoeft te beantwoorden is er meer tijd om de complexe vragen te kunnen behandelen.
Denk nu bij herhalende of eenvoudige vragen niet alleen aan een FAQ maar ook aan vragen over de status van een order of een factuur. Of het aantal verlofdagen dat nog kan worden opgenomen. Om deze vragen te beantwoorden is interactie met een achterliggend systeem nodig. Met de huidige stand van de techniek is dat geen enkel probleem.
Interesse wat dit voor uw organisatie kan betekenen. Om de mogelijkheden te onderzoeken of tot een eerste proof-of-concept te komen bieden wij een specifieke chatbot Design Thinking workshop aan om met elkaar te kijken wat er wel en niet kan.
Neem gerust contact met ons zodat we een gesprek over het inzetten van chatbot. Dit gesprek kunnen online of op locatie laten plaatsvinden. Stuur een mail naar: info@nl4b.nl
[